Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 22 maart 2010 Bezoek Agribusinessclub Noordwest-Holland aan ZAP Anna Palowna

Op 10 maart 2010 stond een bezoek aan ZAP in Anna Palowna op het programma. ZAP staat voor Coperatieve Zaaizaad en Pootgoedtelersvereniging Anna Palowna.

Directeur Gerard de Geus vertelde dat ZAP zich bezig houdt met de teelt en verkoop van pootaardappelen en zaaigranen. De Coperatie die al sinds het begin van de vorige eeuw actief is, heeft ongeveer veertig leden.

ZAP heeft een zeer groot pakket aardappelrassen beschikbaar. Tijdens de presentatie werden onder andere de historie van het bedrijf, de omvang van de wereldwijde aardappelmarkt en de cijfers van de afgelopen jaren getoond.

Opvallend detail voor de buitenstaanders was dat een groot deel van het pootgoed wordt gexporteerd naar Noord-Afrika. Algerije en Egypte zijn belangrijke afnemers.

Tijdens de rondleiding werden de graanloods en de aardappelloods bezocht. In de graanloods wordt al het zaaigraan geschoond, opgeslagen en ontsmet. Daarnaast wordt er in deze ruimte graszaad gedroogd in de droogwand. In de aardappelloods bevindt zich een sorteermachine waar telers gebruik van kunnen maken voor het sorteren van hun producten. Hier bevinden zich ook de koelcellen waar de aardappels worden opgeslagen. De rondleiding eindigde met een borrel in de graanschuur, waar het, nu de machines eenmaal uit waren, inmiddels behoorlijk was afgekoeld. (Bron: Agribusinessclub Noordwest-Holland)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl