Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 08 juni 2010 Drie projecten gehonoreerd door Europees Visserijfonds

Drie visserijprojecten hebben recent subsidie toegezegd gekregen uit het Europees Visserijfonds voor Duurzame Ontwikkeling in Visserijgebieden. Samen met cofinanciering van de provincie Noord-Holland wordt bijna 300.000 euro geinvesteerd in projecten in Noord-Holland Noord.

Doel van deze subsidieregeling is het behoud van een rendabele visserijsector en het scheppen van nieuwe werkgelegenheid. Projecten die zich richten op modernisering, productvernieuwing, kostprijsverlaging en verbreding richting recreatie en toerisme, maken kans op een bijdrage uit dit fonds.

Zeeverse vismarkten

Een goed voorbeeld van verbreding richting recreatie en toerisme is de ontwikkeling van drie verse vismarkten in de Kop van Noord-Holland. Texel (Oudeschild), Den Helder en Den Oever hebben subsidie gekregen om gezamenlijk verse vismarkten te ontwikkelen op deze drie locaties. De ervaringen in Den Oever, waar sinds 2004 de Wieringer vissers samen met de visafslag Den Oever verse vis direct aan de man brengen, worden benut als basis voor verdere professionalisering.

Aquacultuurpark

De aquacultuur is een relatief jonge sector die de afgelopen 25 jaar explosief is gegroeid. Cooperatie Aquacultuur Nederland (CAN) heeft subsidie gekregen om de mogelijkheden te onderzoeken voor realisatie van het eerste Nederlandse "Aquacultuurpark": een speciaal bedrijventerrein voor de teelt van vis, schaal- en schelpdieren en van zilte gewassen en algen. Door aquacultuurbedrijven te clusteren kunnen bestaande faciliteiten gezamenlijk worden benut en kunnen de ondernemingen elkaar goed aanvullen.

Handmatige kokkelvisserij

Het Noord-Hollandse bedrijf Providence heeft als hoofdactiviteit het handmatig rapen van kokkels in het Nederlandse Waddengebied. Zij hebben subsidie gekregen om te investeren in een nieuwe verwateringinstallatie die op het schip zal worden ingebouwd. Deze verwateringinstallatie biedt de mogelijkheid om kokkels direct op het schip te verwerken, te spoelen ("te verwateren") en te verpakken.

Hiermee kan een verse zandvrije en duurzaam gevangen kokkel aan de Nederlandse markt en consument worden geleverd, waarbij ook direct samengewerkt kan worden met de verse vismarkten. (Bron: Leader+ Kop van Noord-Holland)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl