Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 07 juli 2010 Het Waddengebied gaat voor Goud! - Leadersubsidie voor Waddengebied

De afgelopen jaren is het streekmerk "Waddengoud" steeds bekender geworden. Steeds meer producten voldoen aan de eisen van dit keurmerk. Het gaat daarbij om producten die ecologisch en duurzaam zijn en - niet onbelangrijk - hun oorsprong vinden in het Waddengebied. De Waddengroep wil met dit nieuwe integrale project ecologie koppelen aan economie door gebruikmaking van het streek (keur) merk Waddengoud. Het Europese subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling Leader en Provincie Noord-Holland dragen elk 202.693,- euro bij aan dit project om duurzame economische initiatieven in het Noord-Hollandse Waddengebied te stimuleren.

Het steek(keur)merk Waddengoud is breed toepasbaar en biedt allerlei nieuwe mogelijkheden om, naast de reeds met Waddengoud bekroonde zuivel-, delicatessen- lamsvlees- en visproducten, diverse andere duurzame economische initiatieven te ondersteunen. Zoals: toeristische en gastronomische diensten, detailhandel ("Waddengoudwinkel"), routes en arrangementen, etc.

De initiatiefnemers hebben lang moeten wachten op subsidietoekenning en zijn op eigen risico al gestart met verschillende activiteiten: met diverse partijen in de regio zijn samenwerkingsafspraken gemaakt, zoals met Wonderlijk Wieringen, maar ook met nieuwe afzetkanalen en bedrijven uit de aquacultuur.

"Nu er definitief geld beschikbaar komt van Brussel en Provincie Noord-Holland kunnen we verder met alle plannen" aldus Mark van Rijsselberghe, lid van de Raad van Bestuur van de stichting Waddengroep.

Het streekmerk Waddengoud wordt met dit project nog verder versterkt met het ontwikkelen en certificeren van nieuwe producten en diensten (aanbodkant) en het promoten en breder in de markt zetten van producten en diensten die met dit streekkeurmerk bekroond zijn (vraagkant). Het streekmerk versterkt de Waddenregio in haar identiteit en maakt het aantrekkelijker en herkenbaar voor toeristen. (Bron: Leader+ Kop van Noord-Holland)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl