Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 12 juli 2010 NyVU Modulair Executive MBA in Twisk - aanmelden tot begin augustus 2010

Universiteit Nyenrode, Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord en H&S Adviesgroep zijn een initiatief gestart om het academische onderwijsaanbod in de regio te versterken.

Voor diverse bedrijfstakken ontwikkelt Nyenrode in samenwerking met de Vrije Universiteit een speciaal modulair MBA-programma, de NyVU Modular Executive MBA Food & Finance. Het programma van de gehele MBA-opleiding bestaat uit een 7-tal modules en 3 keuzemodules. Eén van de keuzemodules is de module Food-, Agri-, Hortibusiness. Deze module is ook los als cursus te volgen. Noord-Holland Noord telt veel prominente bedrijven in deze sectoren.

Op maandag 5 juli 2010 vond in het Twisker Slot een zogenoemde belevingssessie plaats. Op de bijeenkomst spraken ondermeer J.W. Breukink, President en CEO Incotec Group, Eric Lücke, directievoorzitter Rabobank Hoorn-Westfriesland en professor Siem Korver over internationale, nationale en regionale ontwikkelingen in de Food & Agribusiness. Zoals bijvoorbeeld de verwachte groei van de wereldbevolking: de omvang van de wereldbevolking groeit in 40 jaar van 6,8 naar 9,1 Miljard mensen, dit heeft grote consequenties voor de productie van voedsel.

Verschillende ontwikkelingen in de business zorgen voor veranderde eisen die aan ondernemers en managers worden gesteld. De MBA kan daarbij een ondersteuning zijn bij de vorming en ontwikkeling, het gunnen van "speeltijd" aan de (jonge) manager werd door J.W. Breukink ook als een belangrijke factor genoemd. Er waren 50 belangstellenden aanwezig om kennis te maken met de opleiding.

Aanmelden voor de opleiding kan tot begin augustus, bij voldoende aanmeldingen komt er een regionaal programma in de opleiding met bijeenkomsten bij toonaangevende Agri- en Foodbedrijven.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl