Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio: 29 november 2010 NHN: Business event 'Kansen in India' groot succes

Op 25 november 2010 vond het geslaagde business event van India Desk Holland plaats bij Inholland in Alkmaar. India Desk Holland is opgericht door Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord om Indiase bedrijven te interesseren voor de regio NHN. Het opbouwen van een netwerk van bedrijven in de regio NHN met activiteiten in India is hierbij van belang. Verschillende experts informeerden ruim 70 belangstellenden over zakelijke kansen in India.

De heer Lakhina, voorzitter van NICCT Netherlands-India Chamber of Commerce and Trade opende het event. Hij had een inleidend verhaal over de opkomende markten en explosieve groei van de Indiase economie. Zo vertelde hij dat er in India nu per maand bijna 10 miljoen mobiele telefoons verkocht worden terwijl dat er in 2003 nog 3 miljoen per jaar waren. Verschillende sprekers gaven een eigen visie op thema's als: risicomanagement, India als afzetmarkt en de financiële aspecten van zaken doen met India.

In de presentaties werd duidelijk waar de kansen in India liggen: agrotechnologie, agribusiness, milieutechnologie en gezondheidszorg zijn kansrijke sectoren voor India in Noord-Holland Noord. India is het tweede voedselproducerende land ter wereld, meer de helft van de bevolking is werkzaam in de agribusiness. Door kwaliteitsverbetering in de keten kan een enorme waardevermeerdering worden gerealiseerd. Ook doordat het logistieke netwerk van India nog minimaal is, liggen daar grote kansen.

De heer Hergaarden, CEO van bedrijf NexusNovus verzorgde één van de clinic's die gehouden werd. In deze clinic werd besproken hoe je om kan gaan met de Indiase cultuur en wat belangrijk is qua verwachtingen. Er was veel interactie met het publiek waardoor de theorie voor iedereen toepasbaar was.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl