Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio: 28 februari 2011 Internationale sprekers bij "Oil on the Waves" op 20 april 2011 in Den Helder

Op 20 april 2011, één jaar na de olieramp in de Golf van Mexico met het olieplatform Deepwater Horizon, vindt in Den Helder een internationaal symposium en vakbeurs plaats over wat de gevolgen van een olieramp kunnen zijn voor de Noordzee en Waddenzee. Het symposium heeft een aantal toonaangevende internationale sprekers aan zich weten te binden.

Onder leiding van dagvoorzitter Felix Rottenberg staat het eerste deel van het symposium in het teken van de ramp met de `Deepwater Horizon'. Frank Pope, journalist van The Times, vertelt het verhaal achter de ramp: wat gebeurde er precies in de Golf van Mexico en wat was daarvan de oorzaak? Steve Murawski, voormalig hoofd van National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), zal meer vertellen over de aanpak van de Amerikaanse overheid om de olieverontreiniging aan te pakken. Chris Miles van Oil Spill Response (OSR) spreekt vanuit het licht van de olie industrie over wat OSR voor de industrie kan betekenen.

De middag van het symposium gaat in op de gevaren van een olieramp voor de Noordzee. Kan zoiets als de ramp met de Deep Horizon ook hier gebeuren? En hoe zijn de overheid en industrie op een eventuele ramp voorbereid? Vanuit de Nederlandse olie- en gas maatschappijen zal Cees van Oosterom van Nogepa spreken.

Bij het symposium wordt ook een informatie- en vakbeurs gehouden, onder de naam MEIT 2011 (Marine Environment, Innovation & Technology). De beurs biedt ruimte aan bedrijven en organisaties om hun mariene producten, diensten, oplossingen en innovaties aan een breed publiek van ingenieurs, deskundigen, managers, onderzoekers, wetenschappers en beleidsmakers te presenteren.

Meer informatie over het symposium en registratie vindt u op de site: www.oilonthewaves.com. Meer informatie over de vakbeurs vindt u op www.meit.nl.


OGEL special issue on "Oil Spills, with special emphasis on BP Macondo accident"
For the world-wide petroleum industry, the spring and summer of 2010, which could have been remembered as the beginning of the process to open more offshore areas of the United States to oil and gas exploration, will instead be remembered as the time of the BP oil spill. In this OGEL Special on Oil Spills we take a first look at the implications of this accident and the legal, contractual and regulatory issues of oil spills in various countries.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl