Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio: 19 april 2011 Vrijetijdssector geeft groen licht tijdens derde toeristisch recreatieve werkconferentie

Donderdag 14 april 2011 vond in De Rijp de derde toeristisch recreatieve werkconferentie plaats. Een bijeenkomst met een positieve sfeer en een goede opkomst, waarbij ondernemers en overheden ruim vertegenwoordigd waren. Het doel van deze werkconferentie was om iedereen te informeren over ontwikkelingen en activiteiten in de sector maar vooral ook om het veld actief te betrekken bij de ontwikkelingen van Leisure Board. Hier was in het programma goed op ingespeeld door een interactieve discussie waar iedereen betrokkenheid toonde en veel input gaf. De tips en suggesties worden gebruikt bij de verdere uitwerking van het verbinden van middelen en kwaliteiten in de vrijetijdsindustrie. Maar het belangrijkste is dat alle aanwezigen de noodzaak van deze ontwikkelingen ondersteunen.

Tijdens de bijeenkomst werden de deelnemers aan Leisure Board voorgesteld: Kunst & Cultuur NH, provincie NH, Ontwikkelingsbedrijf NHN, de regionale VVV's en vertegenwoordiging van het grootbedrijf in de vrijetijdsindustrie Noordwest Holland. De Leisure Board richt zich op drie bovenregionale thema's; kennis & strategie, verbinden & aansluiten en marketing.

Adriana Stam van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord: 'Uit de voorbereidingen is gebleken dat hier de urgentie ligt en aangegeven is dat dit binnen Leisure Board opgepakt en uitgewerkt moet worden.' De activiteiten die vanuit deze thema's worden ontwikkeld zijn onder andere het inrichten van een digitaal kenniscentrum waar ondernemers en overheid basisinformatie over deze branche kunnen vinden zoals bezoekersaantallen, bestedingen, verblijfsduur en andere relevante informatie. Vanuit de zaal werd duidelijk kenbaar gemaakt dat een kenniscentrum erg welkom is.

Samenwerking is belangrijk, ook in de toeristisch recreatieve branche, en dat is deze ochtend nogmaals benadrukt. 'De toerist kiest voor een regio, niet een bepaalde stad of dorp. Dit moet ook in de marketing naar voren komen, door één beeld naar buiten te brengen', benadrukt Paul Folgers, van Kamer van Koophandel Noordwest Holland.

Leisure Board zal mede vorm gaan geven aan de cluster vrijetijdsindustrie, één van de vijf kansrijke econmische clusters in Noordwest Holland.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl