Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio: 02 juni 2011 Gronduitgifte bedrijventerreinen Kop van Noord-Holland boven verwachting

In 2010 is in de Kop van Noord-Holland 8,66 hectare nieuw bedrijventerrein uitgegeven. Provincie Noord-Holland voorspelde in 2008 een jaarlijkse uitgifte van circa 8 hectare per jaar tot het jaar 2020. Ondanks de economische tegenwind kan dus worden geconcludeerd dat het goed gaat met de regio Kop van Noord-Holland.

Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (NHN) houdt sinds 2010 bij hoeveel hectare bedrijventerrein wordt uitgegeven in de Kop van Noord-Holland. Deze gegevens worden aangeleverd aan de Provincie Noord-Holland en vervolgens verwerkt in het landelijk Integraal Bedrijventerreinen Informatiesysteem (IBIS). Alle gegevens die door de provincies jaarlijks bij de gemeenten worden verzameld zijn vrij toegankelijk te raadplegen.

Overheden gebruiken IBIS om beleid te maken en de uitgifte van terreinen te monitoren ten opzichte van de prognoses. Gemeenten en regio's gebruiken IBIS om de regionale markt te monitoren, gemeentelijk of regionaal beleid te maken en de ontwikkeling van nieuwe terreinen invulling te geven. Bedrijven en eindgebruikers kunnen met IBIS zien waar nog vestigingslocaties beschikbaar zijn. Door de monitoring is er goed zicht op de markt en kan er tijdig worden geanticipeerd op stijgende of dalende vraag waardoor er niet te veel, maar zeker ook niet te weinig aanbod voor bedrijvigheid ontstaat.

De regio Kop van Noord-Holland bestaat uit de gemeenten Anna Paulowna, Wieringen, Wieringermeer en Niedorp (welke per 1 januari 2012 opgaan in de nieuwe gemeente Hollands Kroon), Texel, Den Helder, Zijpe, Harenkarspel en Schagen. De monitoring is onderdeel van het regionaal arrangement `Coördinatiepunt Bedrijventerreinen Kop van Noord-Holland' dat door de regiogemeenten in 2010 is getekend. Dit houdt in dat NHN samen met de gemeenten actuele informatie gaat verzorgen over omvang en kwaliteit van de behoefte aan bedrijventerreinen. Dit leidt tot een programmering van:

De programmering verstevigt de regionale samenwerking op het gebied van bedrijventerreinenplanning in de Kop van Noord-Holland.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl