Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio: 28 december 2011 De kracht van verbinden: Leisure en Agri in Noord-Holland

De provincie Noord-Holland is op zoek naar de mogelijke verbindingen tussen de clusters Leisure en Agri om economische versterking voor de regio Noord-Holland Noord te stimuleren. Aan deze onderzoeksopdracht wordt sinds september 2011 gewerkt.

De provincie Noord-Holland probeert de economische structuur van de Kop van Noord-Holland te versterken door middel van het vastgesteld beleid dat o.a. bestaat uit een clusteraanpak. Hierbij zijn de topsectoren voor de regio opgedeeld in vijf clusters, namelijk Leisure, Agri, Energy, Offshore/Maritiem en Medisch. De clusters zijn ontwikkeld om bij bedrijven de onderlinge concurrentie en innovatie te stimuleren. Op dit moment is het cluster Agri het meest vergevorderd via de activiteiten van de Agriboard. Leisure en Energy maken momenteel een belangrijke groeispurt door in de ontwikkeling.

Om de economische structuur nog verder te versterken, is de provincie ook op zoek naar verbindingen of dwarsverbanden tussen de verschillende clusters.

Hiervoor is een onderzoeksvraag uitgezet bij de Kenniswerkplaats NHN. Door de Kenniswerkplaats is een student Vrijetijdsmanagement gekoppeld aan dit project en hij is vanaf september aan de slag gegaan. In november is de stage opdracht uitgewerkt in een onderzoeksvoorstel.

Inmiddels wordt verder gewerkt aan de opdracht. Op dit moment is de student bezig met het afnemen van interviews. Belangrijke stakeholders vanuit Agri en Leisure worden bevraagd. De resultaten van de interviews worden gebruikt om de modellen en deelvragen uit te kunnen werken. Half december zijn de interviews afgerond, daarna volgt de verwerking, zodat er begin januari 2012 een concept adviesrapport met voorstellen opgeleverd kan worden. Dit concept wordt voorgelegd aan de opdrachtgever, waarna er nog aanpassingen gedaan kunnen worden. Eind januari wordt het definitieve rapport opgeleverd.

Innovatie en verbinding zijn belangrijke kenmerken van projecten van de Kenniswerkplaats. Deze twee elementen komen in dit onderzoek goed tot zijn recht. (Bron: Kenniswerkplaats Noord-Holland Noord)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl