Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio: 02 november 2012 Noord-Holland Noord landelijk voorbeeld in uitvoering bedrijventerreinenbeleid

De regio West-Friesland heeft, op de voet gevolgd door de Kop van Noord-Holland, een enorme ontwikkeling doorgemaakt in de regionale samenwerking rond bedrijventerreinen. Inmiddels loopt West-Friesland voorop in Nederland en is daarmee een voorbeeld voor andere regio's.

NHN heeft de afgelopen jaren samen met de gemeenten in de regio's West-Friesland en Kop van Noord-Holland de regionale samenwerking vorm gegeven door het oprichten van een 'Centraal Coördinatiepunt Bedrijventerreinen'. Met subsidie uit het Rijksproject " Mooi Nederland" is procesmanagement ingezet om de samenwerking tussen gemeenten te stimuleren en een betere planning, monitoring en programmering van bedrijventerreinen op te zetten. Een belangrijk concreet resultaat is het Bedrijvenloket West-Friesland dat in 2011 is opgericht en binnenkort ook wordt uitgerold over de regio Kop van Noord-Holland. (zie www.bedrijvenloketwestfriesland.nl)

Deze bovenregionale samenwerking op het gebied van herstructurering, planning en programmering moet op termijn leiden tot een evenwichtiger aanbod en verdeling van bedrijventerreinen, zodat leegstand wordt voorkomen. NHN onderzoekt daarnaast samen met de gemeenten Enkhuizen, Medemblik en Hoorn of er ook financiële voordelen te behalen zijn door samen te werken. De projectactiviteiten voor de subsidie van "Mooi Nederland" zijn afgerond, maar de succesvolle resultaten bieden een opmaat naar een nog verdergaande samenwerking.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl