Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio: 07 november 2012 Passie Op het Platteland-prijs (POP) 2013 - stemmen tot 15 december 2012

In het voorjaar van 2013 wordt voor de tweede keer de Passie Op het Platteland-prijs uitgereikt, om succesvolle, inspirerende, bijzondere of innovatieve projecten op het platteland eens extra in het zonnetje te zetten.

Voor wie?

Projecten die gefinancierd zijn vanuit het Plattelandsontwikkelingsprogramma 2007-2013 (POP2), kunnen meedingen naar de POP-prijs.

Twaalf nominaties, vier winnaars

Uit de inzendingen nomineert de jury twaalf projecten. Uit deze genomineerden kiest de jury uiteindelijk vier winnaars; één voor iedere ‘as' (prioriteit) vanuit POP2.

Bij de beoordeling let de jury vooral op hoe vernieuwend het project is, of het ook toegepast zou kunnen worden door anderen, hoe origineel het is, of er sprake is van een bijzondere samenwerking en of het iets blijvends is. (Onder spelregels vindt u uitgebreide criteria).

Publieksprijs

Ook het publiek kan zijn stem laten horen. Na de nominatie kunt u meestemmen voor de POP-publieksprijs.

Wat levert het op?

De twaalf genomineerde projecten worden goed in het zonnetje gezet. De initiatiefnemers worden geïnterviewd, we maken een kort filmpje en een brochure over hun project.

De vier uiteindelijke winnaars winnen daarnaast een bedrag van € 2000,- en de winnaar van de publieksprijs een bedrag van € 1000,- Project indienen

U kunt uw project indienen door het aanmeldformulier in te vullen. Dit kan tot 15 december 2012 . Doe dit zo beknopt en concreet mogelijk. Bij de spelregels vindt u uitgebreide informatie over het reglement, de beoordelingscriteria en de jury.

POP-prijs 2010

In 2010 werd voor de eerste maal de POP-prijs uitgereikt tijdens de Conferentie Sociaal Vitaal Platteland. In de blogs leest u hoe het nu staat met deze prijswinnaars. Bij POP-prijs 2010 kunt u filmpjes bekijken over de genomineerde projecten in 2010.

Organisatie

De organisatie van de verkiezing vindt plaats onder auspiciën van het Comité van Toezicht POP Nederland en is in handen van het Regiebureau POP, Netwerk Platteland, het ministerie van El&I, de twaalf provincies en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Over POP

Het Plattelandsontwikkelingsprogramma zet in op een leefbaarder, groener en vitaler buitengebied in Nederland. Het Rijk, de provincies en de Europese Unie stellen daar geld voor beschikbaar. Bijvoorbeeld voor de innovatie in de duurzame landbouw, agrarisch natuurbeheer en het behoud van (sociale) basisvoorzieningen.

De vier ‘assen' (prioriteiten of doelstellingen) van POP2 zijn:

(Bron: Netwerk Platteland, Leader+ Kop van Noord-Holland)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl