Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio: 13 november 2012 NHN: Nu ook in de Kop van Noord-Holland regionale afstemming bedrijventerreinen

De gemeenten in de Kop van Noord-Holland gaan nauwer samenwerken bij de planning en ontwikkeling van bedrijventerreinen. De colleges van Burgemeester & Wethouders van de zes regiogemeenten hebben de eerste afspraken voor deze samenwerking formeel vastgelegd door het vaststellen van het Regionaal Programma Bedrijventerreinen Kop van Noord-Holland. Het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (NHN), waarvan alle gemeenten in de regio aandeelhouder zijn, ondersteunt de gemeenten bij de coördinatie van de planning, uitgifte en herstructurering van bedrijventerreinen.

Wethouder Theo Meskers van de gemeente Hollands Kroon: "Het uitgangspunt van de regionale afstemming is dat de belangen van de ondernemers voorop staan. Wij als gemeenten hebben daarnaast ook de maatschappelijke verantwoordelijkheid om overaanbod, leegstand en verpaupering te voorkomen. Hiervoor is regionale samenwerking noodzakelijk"

In de regio Kop van Noord-Holland wordt al langer samengewerkt bij de planning en coördinatie van bedrijventerreinen. De gemeenten zijn in 2010 een overeenkomst aangegaan met NHN, dat sindsdien fungeert als het Coördinatiepunt Bedrijventerreinen Kop van Noord-Holland. De Kop van Noord-Holland loopt, samen met de regio West-Friesland, voorop in Nederland in het (boven)regionaal afstemmen van de planning en uitgifte van bedrijventerreinen.

De gemaakte afspraken zorgen nu voor een helder en transparant regionaal bedrijventerreinenbeleid waarbij de nadruk ligt op de vraag in plaats van het aanbod. Daarmee ontstaat er op den duur een gedifferentieerd en passend aanbod voor elk soort bedrijf op de juiste plek in de regio waarbij de gemeentegrenzen geen rol meer spelen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl