Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio: 15 mei 2013 Bezoek regionale delegatie van bedrijven en organisaties aan Offshore Technology Conference in Houston Texas succesvol

Bedrijven en organisaties uit de regio Den Helder en Noord-Holland Noord hebben van 6 tot en met 9 mei 2013 een succesvol bezoek gebracht aan Offshore Technology Conference (OTC) in Houston Texas, de grootste internationale vakbeurs op het gebied van offshore olie en gas. Kees Visser, wethouder economische zaken en havenaangelegenheden van de gemeente Den Helder, Bert Leijnse, directeur Onderwijsgroep Noordwest Holland, en John Spee van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord namen deel aan deze reis, georganiseerd door Brandmarion uit Heerhugowaard.

Op de Offshore Technology Conference, die jaarlijkse wordt gehouden, komen meer Nederlandse bedrijven bijeen als exposant of bezoeker dan op elke andere internationale vakbeurs dan ook. De OTC is dé plek om de internationale wereld van de olie- en gasindustrie te ontmoeten en er zaken te doen. Voor de gemeente Den Helder, Ontwikkelingsbedrijf NHN en Onderwijsgroep Noordwest Holland een uitstekende gelegenheid om Noord-Holland Noord op een internationaal podium te promoten.

Wethouder Kees Visser was dinsdag 7 mei 2013 samen met Ontwikkelingsbedrijf NHN en Onderwijsgroep Noordwest Holland te gast op een besloten werklunch van de Nederlandse ambassadeur in de VS waar zo'n 40 Amerikaanse en Nederlandse bedrijven het Nederlandse ondernemersklimaat bespraken. Ook waren zij aanwezig op de receptie van de Nederlandse consul ter gelegenheid van de samenwerking tussen Nederland en Texas. In Texas zorgen Nederlandse bedrijven voor 100.000 banen en een omzet van ruim 3,5 miljard USD. Woensdagavond 8 mei 2013 ontving Kees Visser namens de gemeente Den Helder en Noord-Holland Noord ruim 100 bedrijven tijdens een relatiebijeenkomst.

De vestigingsvoordelen van Noord-Holland Noord en de havenvoorzieningen van 'Port of Den Helder' werden in gesprekken met bestaande en nieuwe relaties overtuigend voor het voetlicht gebracht. Er was ook veel belangstelling voor persoonscertificatie en de diverse offshore en maritieme opleidingen van Onderwijsgroep Noordwest Holland. Directies van Amerikaanse hoofdvestigingen die in Noord-Holland Noord dochterbedrijven hebben, werden geïnformeerd over de gunstige vestigingsvoorwaarden van de regio.

Er zijn afspraken gemaakt met het Netherlands Foreign Investment Agency en het Netherlands Business Support Office - agentschappen van het Ministerie van Economische Zaken - voor samenwerking op het gebied van bedrijvenacquisitie en het ondersteunen van bedrijven uit Noord-Holland Noord die in de VS zaken willen doen.

"Met het bezoek aan de OTC hebben we in een kort tijdsbestek vele bestaande contacten stevig kunnen aanhalen, nieuwe contacten gevonden en de regio gepromoot bij de offshore en maritieme sector", aldus Kees Visser.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl