Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 18 Januari 2002 Toekenning ruim € 550.000 voor 12 projecten biologische en duurzame landbouw

Gedeputeerde Staten hebben ruim € 550.000 subsidie toegekend aan 12 projecten op het gebied van de biologische en duurzame landbouw in Noord-Holland. De toekenning spoort met het provinciebeleid om de duurzame en biologische landbouw te stimuleren. Sinds 2000 bestaat hiervoor een provinciale subsidieregeling. Voor deze regeling is grote belangstelling.

Twee keer per jaar beoordelen Gedeputeerde Staten of de ingediende projecten voldoen aan criteria die zijn vastgelegd in de "Deelverordening duurzame landbouw en biologische landbouw Noord-Holland 2000". Evenals in de eerste tranche 2001 is ook in de tweede tranche een groot aantal projecten ingediend, meer dan er gehonoreerd kunnen worden. De provincie heeft daarom een selectie moeten maken. Hierbij is o.a. bekeken of een project vernieuwend is en een specifiek Noord-Hollands probleem aanpakt. De nadruk ligt op ketenversterking van milieuvriendelijke producten, certificering van bedrijven en milieuvriendelijke teelttechnieken.

De volgende reeks gehonoreerde projecten voor 2002 wordt omstreeks juli bekend gemaakt. In totaal stelt de provincie dit jaar € 1,13 miljoen beschikbaar voor projecten. (Bron: Prov. NH)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl