Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 1 Februari 2002 Mini-bedrijfjes door jongeren in eigen wijk

Den Helder - Een schoonmaakbedrijf, een drukkerij of felicitatiedienst: het zijn drie mogelijke invullingen van het project Kanjers en Kixx, dat Triton in september in Den Helder wil gaan invoeren. In het project beginnen jongeren tussen de vijftien en twintig jaar een eigen minionderneming.

Voor de uitvoering van het project stellen Gedeputeerde Staten van de provincie Noord Holland een bedrag van 105.555 euro beschikbaar, onder voorwaarde dat er medefinanciers worden gevonden.

De bedoeling is jongeren te betrekken bij het verbeteren van de leefbaarheid in hun eigenwijk. Tegelijkertijd kan het hen helpen ervaring, om zo sterker te staan op de arbeidsmarkt. Het is nog niet bekend welke jongeren in aanmerking komen. Bij Triton zullen mensen speciaal worden opgeleid om het project in de toekomst te kunnen begeleiden. De ontwikkeling van mini-ondernemingen door jongeren uit de buurt wordt dan een jaarlijks terugkerende activiteit.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl