Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 14 Maart 2002 Provinciebestuurders benutten Vastgoedbeurs in Cannes

Drie Noord-Hollandse provinciebestuurders ontvangen op 13-15 maart in Cannes (Frankrijk) ruim 50 projectontwikkelaars, investeerders en beleggers om hen enthousiast te maken voor toekomstige projecten op het rond het water. De bijeenkomst wordt gehouden op de Clipper Stad Amsterdam. Die ligt afgemeerd in Cannes, op dit moment het Mekka van iedereen die met onroerend-goed zaken te maken heeft en daar de jaarlijkse, grootste vast-goedbeurs MIPIM bezoekt.

Zoals bekend zet het provinciebestuur zich in op versterking van alle economische watergebonden activiteiten. Onder de noemer 'Noord-Holland Maritiem: Water als economische drager' wordt samen met het bedrijfsleven ge´nvesteerd in havens, watersport, offshore, marine, scheeps -en jachtbouw, toeleverende bedrijven, visserij en maritieme technologie.

Meer dan 30.000 mensen werken in deze sector. Er wordt 3 miljard euro in omgezet. Maar er zijn meer kansen, vinden de provinciebestuurders. Voor drie toekomstige projecten (Wieringerrandmeer, Staande Mastroutes (doorgaande vaarwegen) en de Tweede Grote Zeesluis) willen zij 100 miljoen euro reserveren. Met behulp van investeerders moeten die projecten uitgevoerd kunnen worden. Vandaar de uitnodiging aan potentiŰle gegadigden, die de mogelijkheden krijgen al vanaf de beginfase mee te denken over invulling van nieuwe projecten, of zelf met voorstellen te komen.

Drs. Bob Verburg, gedeputeerde Economische Zaken, Landbouw en Europa heet de gasten vandaag om half tien welkom aan boord. Hij houdt een inleiding over "De potentie van 'water als economische drager' en de toekomstige investeringsmogelijkheden in projecten op en rond het water, zoals bedrijventerreinen, havens, woningen, toeristische accommodaties enz.

Drs. Hen de Boer, gedeputeerde Wegen, Verkeer en Vervoer; Zeehavens gaat in op investeringsmogelijkheden binnen het Masterplan Noordzeekanaalgebied (o.a. de Tweede Grote Zeesluis en projecten rond de binnen- en kustvaart).

Mr. Henry Meijdam, gedeputeerde voor Ruimtelijke Ordening praat met de gasten over eventuele inpassing van projecten in provinciale streekplannen.

De bedoeling is dat deze bijeenkomst een vervolg krijgt met (de nieuwe) wethouders Ruimtelijke Ordening en Economische Zaken, die ge´nformeerd worden over nieuwe initiatieven van de provincie. Ge´nteresseerde investeerders worden daarvoor dan ook uitgenodigd. (Bron: Prov. NH)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari├źrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl