Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 21 Maart 2002 Syntens ontwikkelt Bedrijfsovernamewijzer

Ondernemers die voornemens zijn hun bedrijf te verkopen worden geconfronteerd met veel vragen. Om deze ondernemers informatie te geven en een kort overzichtelijk stappenplan aan te bieden heeft Syntens, innovatienetwerk voor ondernemers de Bedrijfsovernamewijzer ontwikkeld.

De Bedrijfsovernamewijzer is een handzaam en praktisch overzicht van de te nemen stappen bij de voorgenomen verkoop van een bedrijf. Met deze bedrijfsovernamewijzer wordt een kloof gedicht tussen de grote hoeveelheid informatie die wordt geboden over dit onderwerp en de ondernemer die zich bezighoudt met de vraag "ik wil mijn bedrijf verkopen, maar hoe pak ik dat aan?"

Om de Bedrijfsovername zo volledig mogelijk te maken, zijn bij de totstandkoming van de Bedrijfsovernamewijze verschillende experts betrokken. Naast de kennis van Syntens zijn inbreng en deskundig advies van KPMG, Raad voor Zelfstandige Ondernemers, Ernst & Young, advocatenkantoor Knuwer en Creutzberg, de Kamer van Koophandel Noordwest Holland en de ING-bank in het stroomschema meegenomen.

Naast het stappenplan staan op de Bedrijfsovernamewijzer ook tips, informatie en verwijzingen naar landelijke partijen die de ondernemers verder kunnen helpen op de weg naar een bedrijfsovername. Door een bijdrage van het Ministerie van Economische Zaken en de Provincie Noord-Holland is de Bedrijfsovernamewijzer kosteloos verkrijgbaar.

Syntens, innovatienetwerk voor ondernemers, ondersteunt ondernemers in het midden- en kleinbedrijf via tal van projecten bij innovatie in de meest brede zin van het woord. Doel is het rendement van die bedrijven door vernieuwing en verbetering te verhogen. Syntens wordt gefinancierd door het Ministerie van Economische Zaken, dat hiermee het vernieuwend vermogen - en daarmee de concurrentiepositie - van het midden- en kleinbedrijf wil stimuleren.

Ondernemers die interesse hebben in de Bedrijfsovernamewijzer of vragen hebben over dit onderwerp kunnen contact opnemen met Syntens Alkmaar: Margriet van Eck Poppe of Bernd Mintjes (072) 541 09 98.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl