Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 21 Maart 2002 Stimuleringsplan nodig voor opknapbeurt winkels Marsdiepplein

DEN HELDER - De gemeente zou de winkeliers rond het Marsdieppplein met een stimuleringsregeling ertoe moeten verleiden hun zaken op te knappen. Volgens directeur G. Seegers van Woningstichting kan zo voorkomen worden dat de winkels uit de toon vallen als aan de andere kant van de weg straks een mooie nieuwe woonwijk (het Duinparkplan) uit de grond wordt gestampt.

De directeur van Den Helders grootste woningbedrijf vindt het nog altijd doodzonde dat de verhuizing van de Falgawinkeliers naar het gebied rond het Marsdiepplein niet is doorgegaan, maar zegt niets voor de winkeliers aan het plein te kunnen betekenen.

Een ding is volgens demissionair wethouder R. Waltmann van stadsontwikkeling zeker: financiële steun voor het opknappen van winkelpanden zal de gemeente Den Helder niet verstrekken. Ook de gemeente zou graag zien dat er iets aan de kwaliteit van de panden wordt gedaan, maar dat moet dan op een andere manier gestimuleerd worden.

Onder het motto 'ook een alternatief kan goed zijn' wordt nu overwogen Albert Heijn en Bristol naar de andere kant van de weg te verplaatsen. Op die manier komen er aan beide kanten van de Marsdiepstraatwinkels. Waltmann wil ook overleg met de winkeliers die aan de 'stadskant' van de rotonde zitten. "Misschien willen die wel naar de overkant van de weg, heb je toch een soort concentratie." (Bron: Noordhollands Dagblad)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl