Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 13 juni 2000 Staat verkoopt binnenkort belang in KPN

DEN HAAG - De staat gaat binnenkort ook de laatste aandelen die het in het voormalige staatsbedrijf KPN heeft, verkopen. Dat heeft het kabinet gisteren besloten. Onduidelijk blijft wanneer het laatste pakket aandelen wordt verkocht. De staat heeft nog 43,25 procent.

Volgens een woordvoerster moeten de technische details nog worden uitgewerkt. Maar toen KPN onlangs wilde fuseren met de Spaanse branchegenoot Telefónica zei Financiën geen bezwaar te hebben tegen versnelde verkoop. Die kan de staat tegen de koers van gisteren f 47 miljard opbrengen. Tegelijk met het afstoten van de aandelen gaat de regering een speciale wet rond KPN wijzigen. Nu heeft de raad van commissarissen van KPN meer bevoegdheden dan die in andere bedrijven. De wetswijziging moet van KPN in dat opzicht een gewoon bedrijf maken. 0ok het bijzonder aandeel dat de staat in KPN heeft, waarmee de overheid in zaken zoals emissies een beslissende stem heeft, verdwijnt als het staatsbelang substantieel is teruggebracht.

KPN en Telefónica zijn nog steeds in elkaar geïnteresseerd. Twee weken geleden hebben ze een brief naar hun premiers Kok en Aznar gestuurd met het verzoek om politieke steun. Een vete tussen de Spaanse topman Villalonga en zou de oorzaak zijn geweest van het afketsen van de fusie.(NHD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl