Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 04 Juni 2002 Sophista Interconsult vestigt zich in Alkmaar

Fusie- en overnameadviseurs kiezen Alkmaar als centrum voor hun activiteiten

Sophista Interconsult adviseert en begeleidt het middenbedrijf bij bedrijfsoverdrachten, overnames en fusies en alle hieruit voortvloeiende organisatievraagstukken op het gebied van operationele beheersing en aansturing. Daarbij gaat Sophista Interconsult uit van een totaalaanpak, en wordt de zorg voor de ondernemer geheel uit handen genomen. Na een gedegen voorbereiding, waarbij de structuren op juridisch, fiscaal en organisatorisch gebied - indien nodig - worden aangepast, wordt de ondernemer volledig begeleid in een bedrijfsoverdracht, waarbij uiteraard niet alleen de waardebepaling van belang is, maar een geheel proces van strategiebepaling, partijen benaderen, onderhandelen en procesbegeleiding onderdeel uitmaakt van de werkzaamheden. Een unieke aanpak, welke succesvol in de markt wordt neergezet en momenteel wordt uitgebouwd. Een concept waarbij de adviseurs van Sophista Interconsult zich als actieve bemiddelaars en adviseurs inzetten en kunnen putten uit een brede ervaring op het gebied van strategische, organisatorische, en financiële vraagstukken.

Na een succesvolle start in 2000 in Amstelveen, heeft Sophista Interconsult (Sophista) zich recent gevestigd op industrieterrein Boekelermeer (Robijnstraat) aan de randweg van Alkmaar. Reden voor de vestiging in Alkmaar is de goede centrale ligging en bereikbaarheid. Industrieterrein Boekelermeer is perfect bereikbaar vanuit de verschillende Noord-Hollandse regio's als de Zaanstreek, de Haarlemse regio, de IJmond, en uiteraard ook vanuit het HAL-gebied zelf.

Sophista begeleidt Noord-Hollandse ondernemers bij aan- en verkoop van een bedrijf(-sonderdeel) in de meest brede zin van het woord, waarbij dergelijke processen veelal plaatsvinden in grote vertrouwelijkheid en anonimiteit. Het kantoor van Sophista kan dan als uitvalsbasis dienen.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat er de komende jaren in het midden- en kleinbedrijf zo'n 9.000 ondernemingen overgaan in andere handen. Het is geen automatisme meer dat opvolging binnen de familie plaatsvindt, zodat de vraag rijst wie dan wel dergelijke partijen overneemt. Actief op zoek gaan naar mogelijke (ver)kopers en de totale zorg uit handen te nemen is dan cruciaal.

Ook door strategische heroriëntaties en schaalvergroting zullen er vele overdrachten plaatsvinden. Daarbij is het van belang dat de ondernemer een partner heeft die specialist is op dit gebied en op strategisch niveau klankbord kan zijn.

Praktijk wijst uit dat ondernemers nog relatief onbekend zijn met dergelijke trajecten. Daarom gaat Sophista in samenwerking met de Kamer van Koophandel in Alkmaar voorlichtingsbijeenkomsten organiseren voor ondernemers, waarbij zij geïnformeerd worden omtrent dergelijke aan- en verkooptrajecten. Deze zullen in het najaar starten.

Voor aanvullende informatie of inlichtingen kunt u contact opnemen met drs. P. van den Berg (managing partner).

Sophista B.V.
Robijnstraat 70
1812 RB ALKMAAR
tel.: +31 (0)72 5408010
fax: +31 (0)72 5408020
e-mail: info@sophista.nl
web: www.sophista.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variƫrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl