Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 20 juli 2000 Rendement Robeco blijft achter bij index

AMSTERDAM - Het rendement van Robeco, het grootste aandelenfonds van Robeco Groep, bleef over de eerste helft van dit jaar achter bij de leidende graadmeters. Het vermogen van de hele groep nam toe met bijna 7%. Robeco, met een vermogen van ruim € 10 mrd het grootste wereldwijd beleggende aandelenfonds van Europa, behaalde een rendement van 0,1%. De MSCI World-index boekte in het eerste halfjaar een rendement van 2,6%. Vorig jaar staken de resultaten van Robeco nog zeer goed af bij de wereldindices. De relatief hoge investeringen in technologiefondsen waren daar debet aan. Sinds maart van dit jaar liggen de fondsen uit deze sector zwaar onder vuur.

Het vermogen van Robeco Groep dikte aan met € 7,5 mrd. De stijging in het eerste halfjaar kwam voor het grootste deel voort uit beleggingsresultaten. Voor € 1,5 mrd werd er aan nieuw geld ingelegd. Vooral de vastgoedfondsen van Rodamco droegen bij aan het resultaat van de groep. Aan het begin van het jaar waren de koersen van de vastgoed fondsen echter flink gedaald. Robeco verwacht dat de expansie van de wereldeconomie dit jaar haar top bereikt.

In de VS en Groot Brittannië zijn de eerste tekenen van een afzwakkende groei zichtbaar. Op het Europese vasteland zal de krachtige groei nog enige tijd kunnen aanhouden, maar ook dan ziet Robeco later in het jaar enige vertraging optreden. De vermogensbeheerder verwacht in de komende tijd een grote bewegelijkheid op de rentemarkten. Als de centrale banken aan het eind van dit jaar hun verkrampingen staken, zullen de rentes weer voorzichtig kunnen dalen.(FD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl