Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 26 juli 2000 Kostenoperatie haalt cijfers KLM uit dal

AMSTELVEEN - De KLM heeft een goed kwartaal achter de rug. De luchtvaartmaatschappij maakte gistermiddag een bedrijfswinst van ruim f 220 miljoen bekend over april tot en met juni. De verder gestegen kerosineprijzen speelden de KLM opnieuw parten, maar door een hogere beladingsgraad van de vliegtuigen en een kostenbesparingsoperatie viel het bedrijfsresultaat 33 procent hoger uit dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De nettowinst nam met â 15,4 miljoen toe tot â 94,7 miljoen. De resultaten zijn in lijn met de eerder door topman Van Wijk uitgesproken verwachting dat er na een moeilijk jaar weer reden is tot enig optimisme. ,,Tegen de achtergrond van de huidige brandstofkosten is dit een zeer goede prestatie", aldus Van Wijk. De luchtvaartmaatschappij lijdt al lange tijd onder de prijzenslag op de cruciale Noord-Atlantische route. Maar het ergste lijkt voorbij nu de vraag aantrekt en vliegmaatschappijen minder vliegtuigen op deze verbindingen inzetten. Bovendien trekt de markt in AziŰ weer aan.

De KLM-vliegtuigen zaten met een bezettingsgraad van. 77,8 procent flink vol; een jaar geleden was 74,6 procent van de stoelen bezet. De KLM vervoerde zes procent meer passagiers en vier procent meer vracht zonder de inzet van extra vliegtuigen.

De be´nvloedbare kosten zijn met 1,4 procent gedaald door het bezuinigingsprogramma Baseline. Het personeelsbestand nam met twee procent af. De Amerikaanse KLM-partner Northwest Airlines behaalde over het afgelopen kwartaal een winst van â 272 miljoen dollar tegen â 243 miljoen in dezelfde drie maanden van 1999. Northwest meldde over juni de hoogste bezettingsgraad ooit, namelijk een kleine 83 procent. De KLM en Northwest delen de inkomsten op de Noord-Atlantische routes.

British Airways De KLM verwacht op korte termijn formele onderhandelingen te starten met British Airways over een fusie. ,,lk ben optimistisch gestemd", verklaarde KLM-topman Van Wijk gisteren op de aandeelhoudersvergadering.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari├źrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl