Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 1 Juli 2002 3 juli 2002: Akkerbouwmanifestatie in Noord-Holland

ZWAAGDIJK - Op woensdag 3 juli 2002 zal op Proefbedrijf "De Oostwaardhoeve" in Slootdorp een groots opgezette akkerbouwmanifestatie plaatsvinden. Het thema voor de dag is "Kracht & Voer voor de Toekomst". Met dit thema wil de organisatie nieuwe impulsen geven aan de toekomst van de akkerbouwsector.

Op de dag geven diverse akkerbouwvertegenwoordigers hun visie op de akkerbouwsector. Daarnaast is een grote informatiemarkt georganiseerd en kunnen bezoekers via een geleide rondrit over het terrein kennis maken met de grote verscheidenheid aan onderzoek.

De dag is georganiseerd door het Bestuur van de Stichting Proefboerderij "Prof. Dr. J.M. van Bemmelenhoeve".

Het Agrarisch Kenniscentrum Noord-Holland (AKC-NH) is met een stand vertegenwoordigd op de vakbeurs. Daarnaast zullen een tweetal projecten te zien zijn waar het AKC-NH in de voorbereiding bij is betrokken; Ruim Baan: In dit project wordt door de Oostwaardhoeve en de Proeftuin Zwaagdijk de haalbaarheid van een verbreding van de spoorbreedte in diverse gewassen bepaald. De verbreding wordt gecombineerd met een andere plantafstand, rijenbemesting en een speciaal afgeschermde spuittechniek. De proefvelden zijn in de rondgang opgenomen.

Automaatje: Dit door JOZ en IMAG ontwikkelde zelfrijdende voertuig zal worden gedemonstreerd. Hiervoor is schoffelapparatuur gemonteerd en zal Automaatje GPS-gestuurd een uiengewas onkruidvrij houden.

Nadere informatie:
AKC-NH: W. van Egteren, egteren@akcnh.nl

Gegevens akkerbouwmanifestatie:
Datum: woensdag 3 juli
Openingstijden: 10.00 uur tot 17.00 uur.
Locatie: Proefboerderij Oostwaardhoeve
Nieuwesluizerweg 41b, 1774 PE, Slootdorp

De locatie is vanaf de snelweg bewegwijzerd. Slootdorp ligt op ca. 5 kilometer afstand van de A7. Op de A7 neemt u de afslag Slootdorp. De Nieuwesluizerweg ligt in westelijke richting vanuit Slootdorp richting Anna Paulowna. De Oostwaardhoeve ligt na ca. 4 kilometer aan de linkerhand. (Bron: AKC-NH)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl