Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 04 October 2002 Regionaal-sectorale samenwerking op de arbeidsmarkt in Noord-Holland

Dat is het thema van de conferentie "Vele handen maken licht werk", die Gedeputeerde Lenny Klijn, arbeidsmarktbeleid, op maandag 7 oktober zal openen in Hotel Akersloot.

Het initiatief voor de conferentie komt van de Provincie Noord-Holland, de drie Regionale Platforms Arbeidsmarktbeleid in de provincie, FNV, MKB Noord-West Holland, VNO-NCW West.

Diverse sectoren in Noord-Holland, zoals de Bouw, de Zorg, Detailhandel, Horeca, Openbaar Bestuur en de Media-sector, hebben een tekort aan personeel. Oplossingen zijn: betere aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt, meer aandacht voor zittend personeel en re´ntegratie van (gedeeltelijk) werklozen en arbeidsongeschikten. Deze oplossingen werken alleen als de sectoren en regionale partijen de handen ineen slaan. Dit is gebleken uit onderzoek door Orbis Sociale Zekerheid BV in opdracht van de provincie Noord Holland en de Noord-Hollandse Platforms Arbeidsmarkt beleid.

De sectoren en hun brancheorganisaties beschikken over fondsen voor Ontwikkeling en Opleiding en voor Arbeidsmarkt- en Opleidingsbeleid, de zogeheten O&O- en A&O-fondsen. Uit het onderzoek blijkt dat deze fondsen in een aantal gevallen de regionaal-sectorale samenwerking een goede financiŰle onderbouwing kunnen geven.

Tijdens de conferentie is het onderzoeksrapport de leidraad voor de inleidingen en de workshops. Onder leiding van dagvoorzitter Frits Wester, parlementair redacteur, zal ook de rol van de provincie als regio-overstijgend co÷rdinator ter sprake komen.

Deelnemers aan de conferentie zijn bestuurders en ambtenaren van gemeenten, provincie en ministeries, vertegenwoordigers van werknemers en werkgevers, ondernemersverenigingen, het UWV, scholingsinstellingen, sectorfondsen en Kamers van Koophandel.

Programma

09.00 uur Ontvangst
09.30 uur Opening door Mw. mr. Lenny Klijn, gedeputeerde arbeidsmarktbeleid
09.35 uur Programma-introductie door dagvoorzitter Frits Wester, parlementair redacteur
09.45 uur Presentatie resultaten van het onderzoek "Naar regionaal-sectorale samenwerking" door Drs. P.N. Schrage, dir. Orbis Sociale Zekerheid BV
10.00 uur Inleiding door Mw. mr. S.S. Lutchman, Hoofd Maatschappelijk Team, Bestuursdienst Gemeente Amsterdam
10.15 uur Forumdiscussie o.l.v. dagvoorzitter Frits Wester
10.45 uur Pauze, mogelijkheid voor Radio/TV-interview
11.00 uur Workshops o.l.v. Regionale Platforms Arbeidsmarktbeleid met thema: "Naar concrete afspraken in de sector Bouw, Detailhandel en Media"
12.00 uur Plenaire discussie
12.25 uur Slotwoord door gedeputeerde Mw. mr. Lenny Klijn
12.30 uur Lunch

Forumleden

Workshopleden Bouw

Workshopleden Detailhandel

Workshopleden Media

(Bron: Prov. NH)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari├źrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl