Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 28 October 2002 Open dag in Petten succesvol verlopen

Op zaterdag 19 oktober kwamen ruim tweeduizend bezoekers naar de open dag bij ECN in Petten.

De open dag bij het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) in Petten is succesvol verlopen. Met ruim tweeduizend bezoekers was de organisatie zeer tevreden over de belangstelling. De opkomst lag hoger dan vorig jaar, toen 1631 mensen het bedrijventerrein in de Pettemer duinen bezochten. Het evenement was net als voorgaande jaren onderdeel van de WetenWeek die werd georganiseerd door de Stichting Weten uit Utrecht. In Petten konden de bezoekers dit jaar voor het eerst gebruik maken van het duintreintje, waarmee ze werden rondgeleid langs de verschillende onderdelen op het terrein.

In het informatiecentrum presenteerden de vier duinbedrijven zich met stands: naast ECN waren dit de Nuclear Research and Consultancy Group (NRG), het Europese Instituut voor Energie (IE) en Tyco Healthcare. Voor algemene informatie over duurzame energie konden bezoekers terecht bij de stand van het Projectbureau Duurzame Energie.

NRG verstrekte toegangskaarten voor een bezoek aan de Hoge Flux Reactor, waar zoals altijd veel belangstelling voor bestond. In het nieuwe energiezuinige kantoorgebouw van ECN werd van alles verteld over zonne- en windenergie en konden kinderen hun eigen zonnecel maken. Ook toonden bezoekers veel interesse in de SAM, een elektrische driewieler die in 2003 zal voorzien van brandstofcellen.

Verder konden kinderen en hun vaders spelen met een racebaan die werd aangedreven door elektriciteit uit biomassa. Maar er was meer te zien. Zo zagen oplettende bezoekers een gediplomeerde technicus abseilen vanaf de grote windturbine op het testveld aan de rand van het terrein. Ook konden ze een kijkje nemen in de vroegere proefwindmolen van ECN die nu staat opgesteld als wetenschapsmonument. Ook werden demonstraties gegeven bij de glasblazerij en de brandweer, en toonden bezoekers interesse in de energiebesparende testwoningen op het terrein.

De technisch ondersteunende afdeling van ECN (TS&C) hield op de open dag een prijsvraag. Hierbij moest worden geschat hoe zwaar het tentoongestelde vat zou wegen. De ingezonden antwoorden varieerden van 70 tot 7500 kilogram. Winnaar werd Hans Burger uit Den Helder. Hij kwam met zijn schatting van 325 kg het dichtst in de buurt van de 326 kg die het vat werkelijk woog. Als prijs ontving hij een zonnecelbouwpakket van Man Solar, een spinoff onderneming van ECN. (Bron: ECN)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl