Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 13 November 2002 Gemeente Zijpe treedt op tegen illegale huisvesting tijdelijk personeel

Ook deze winter heeft de huisvesting van tijdelijk personeel in de agrarische sector de aandacht van de gemeente Zijpe. In samenwerking met de Provincie Noord-Holland en brancheorganisaties KAVB en WLTO, probeert de gemeente tot een structurele oplossing te komen voor dit probleem. Totdat deze oplossing gevonden is, mogen agrariërs hun tijdelijke medewerkers in de zomermaanden op het eigen terrein laten kamperen. In de wintermaanden is dit echter niet toegestaan: dan moeten tijdelijke medewerkers die huisvesting nodig hebben, worden ondergebracht in gelegenheden, zoals vakantiehuisjes, hotels en pensions. Met ingang van 11 november a.s. zal Zijpe met enige regelmaat onaangekondigde controles uitvoeren bij agrarische ondernemers om te zien of zij hieraan voldoen. Ondernemers die de regels overtreden , maken kans een dwangsom opgelegd te krijgen.

De gemeente Zijpe realiseert zich dat de huisvesting van tijdelijk personeel een groot probleem is voor de agrarische sector. Zij maakt dan ook deel uit van een werkgroep – opgericht op initiatief van het Gewest Kop van Noord-Holland – die werkt aan de structurele oplossing van dit probleem. Daarbij worden verschillende mogelijkheden onder de loep genomen, van stacaravans tot speciale werknemershotels of –pensions. Tot die tijd moeten werkgevers echter uitwijken naar de huidige huisvestingsmogelijkheden in bijvoorbeeld de recreatieve sector, die buiten het zomerseizoen voldoende voorhanden zijn in deze regio.

Andere vormen van huisvesting op het terrein van agrarische ondernemers worden in de wintermaanden niet geaccepteerd. Niet alleen omdat dit in strijd is met het bestemmingsplan, maar ook – en vooral – omdat de veiligheid van medewerkers gewaarborgd moet zijn. Dit beleid wordt overigens ook door de brancheorganisaties ondersteund.

De gemeente Zijpe wijst agrarische ondernemers erop dat zij primair verantwoordelijk zijn voor een acceptabele en humane huisvesting van tijdelijk personeel. Constateert de gemeente tijdens een controle dat een ondernemer zich op dit terrein niet aan de regels houdt, dan kan hij minimaal rekenen op een waarschuwing, waarbij hij de kans krijgt om zijn fout te herstellen. In het ergste geval wordt direct overgegaan tot het opleggen van een dwangsom. Voor meer informatie over dit onderwerp kan men zich wenden tot de heer Q. Schouten, hoofd afdeling Ruimte en Wonen of de verantwoordelijk wethouder de heer P. Morsch van de gemeente Zijpe, telefoon 0224-574100. (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl