Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 04 December 2002 Oude Haven Schagen onder de loep

Om de oude haven meer inhoud te geven is een drastische opknapbeurt nodig. Ook de directe omgeving biedt op dit moment een troosteloze aanblik. De gemeente heeft echter het plan opgevat de haven nieuw leven in te blazen.

Onderzoeksbureau De Grontmij deed in opdracht van de gemeente alvast wat vooronderzoek. In een consultatieronde, waarvoor alle belanghebbenden waren uitgenodigd, bleken zowel bewoners, ondernemers als de watersport bereid na te denken over een 'wedergeboorte' van de haven. Opmerkelijk daarbij was de positieve houding. Geen van de aanwezigen legde een houding aan de dag van geen duimbreed willen wijken als de plannen dat noodzakelijk mochten maken.

Met deze grondhouding en de geopperde ideeŽn op zak gaat Onderzoeksbureau Grontmij aan de slag om te kijken welke aangedragen alternatieven haalbaar zijn en welke absoluut naar de prullenbak verwezen moeten worden. Daarnaast is het aanboren van financiŽle middelen in de vorm van subsidies absoluut noodzakelijk om de plannen kans van slagen te geven. (Bron: Schagen)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl