Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 17 Maart 2003 Financiering orgabemester is rond

Gerard Vossen uit Wieringerwerf heeft onlangs een machine ontwikkeld, waarmee hij in het voorjaar vaste mest kan inwerken tijdens een bewerking van de grond, bijvoorbeeld bij het ruggenfrezen. Het voordeel van deze werkwijze is, dat er geen najaarsbemesting met drijfmest meer nodig is. De uitspoeling van stikstof wordt derhalve beperkt, waarschijnlijk met meer dan de helft. Ook de mate van structuurbederf en daarmee slemp wordt beperkt.

Om het effect van deze werkwijze te beoordelen zal PPO-AGV een tweejarig onderzoek op locatie uitvoeren. DLV zal de kennis en ervaring verspreiden via onder andere een demonstratie op donderdagavond 8 mei 2003, aanvang 19.30 uur aan de Zeugweg 26 in Wieringerwerf.

Het AKC Noord Holland is projectleider en heeft financiering gevraagd bij diverse partijen. Bijdragen van de Provincie Noord Holland, Rabobank Nederland en de Van Bemmelenhoeve hebben de uitvoering van dit project mogelijk gemaakt. (Bron: AKC-NH)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl