Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 27 Maart 2003 Irak-crisis, ondernemingen komen in aanmerking voor werktijdverkorting

Aan ondernemingen die als direct gevolg van het militaire conflict in Irak tenminste 20 procent omzetverlies lijden, kan werktijdverkorting worden verleend als ze daartoe een aanvraag indienen. Dat heeft demissionair minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in een brief aan de Tweede Kamer en in antwoord op een verzoek daartoe aan het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR) kenbaar gemaakt. Uit aanvragen blijkt dat op dit moment vooral de reisbranche wordt getroffen.

Werktijdverkorting is mogelijk omdat de minister de vermindering van bedrijvigheid als direct gevolg van de oorlog in Irak beschouwt als een abnormaal bedrijfsrisico. De maatregel staat een bedrijf toe gedurende een beperkte tijd de arbeidsduur van zijn werknemers te verminderen. De werknemer ontvangt in zo'n geval een WW-uitkering. De regeling voorziet in een eigen risicoperiode van twee tot zes weken, afhankelijk van de vermindering van bedrijvigheid.

Op dit moment zijn in verband met de oorlog in Irak 28 aanvragen voor werktijdverkorting binnengekomen bij de Arbeidsinspectie.

Bronnen KvK & Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid www.szw.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl