Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 02 December 2003 MKB-Noordwest Holland wil export stimuleren met hulp van studenten

MKB-Noordwest Holland, de grootste belangenorganisatie voor ondernemers in de regio Noordwest Holland, wil de export† met behulp van studenten stimuleren. De regio Noordwest Holland zit qua exportniveau onder het Nederlandse gemiddelde. Door te gaan exporteren kunnen bedrijven hun omzet verhogen. Ook de werkgelegenheid zal aanzienlijk kunnen toenemen. Exporterende bedrijven genereren verhoudingsgewijs meer werkgelegenheid dan niet-exporterende bedrijven.

MKB-Noordwest Holland zou graag zien dat studenten van de Hogeschool Inholland Alkmaar - in samenwerking met de kamer van koophandel Noordwest Holland- de ondernemers gaan helpen om hun exportplannen te realiseren. Volgend jaar treden acht landen uit het vroegere Oostblok toe tot de Europese Unie. Daar wonen 75 miljoen mensen. Met name het midden- en kleinbedrijf zou daar goed zaken kunnen doen.

Inmiddels heeft er een eerste overleg met zowel de Hogeschool Inholland Alkmaar als met de Kamer van Koophandel plaatsgevonden. Zowel de Hogeschool als de kamer van koophandel staan positief tegenover het initiatief. Samen met de kamer en de hogeschool zal nu een plan van aanpak moeten worden opgesteld.

Staatssecretaris Van Gennip maakte donderdag 23 oktober jl. in Rotterdam al bekend dat† bedrijven die willen gaan exporteren tegoedbonnen kunnen krijgen voor kostenloze advisering door exportconsulenten van de Kamers van Koophandel. Ook kunnen zij een gratis informatiepakket aanvragen over het opzetten van een exporttraject. De waarde van de Nederlandse uitvoer is in 2002 met 4 procent gedaald naar 233 miljard euro. Voor dit jaar verwacht het ministerie van Economische Zaken een verdere terugval met 5,25 procent. De staatssecretaris noemde dit "dramatisch".

Meer informatie over exporteren op www.internationaalondernemen.nl en via 0800-6080 (gratis).

Voor meer informatie : drs Harald B. van Perlstein, tel. 020-4486720 (Bron: MKB Noordwest Holland)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl