Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 11 Februari 2004 Nieuwe waterhuishouding maakt bollenteelt Tropweere mogelijk

Het gebied Tropweere in West-Friesland gaat op de schop. In dit gebied wordt de waterhuishouding aangepast en wisselt een aanzienlijk deel van de grond van eigenaar. De werkzaamheden maken deel uit van de landinrichting in het gebied De Gouw. B. Hakvoort, voorzitter van de Landinrichtingscommissie, gaf gisteren het officiele startsein.

Komende maanden zal vooral gewerkt worden aan een stelsel van hoofdwatergangen en kavelsloten voor de afwatering van de polders. Ook komen er stuwen, duikers en dammen. Verder wordt gezorgd voor extra waterberging door het aanleggen van natuurvriendelijke oevers.

Door al deze maatregelen moeten de problemen met wateroverlast in natte periode tot het verleden behoren, verwacht de landinrichtingscommissie. Projectleider Alex Rennings: "Hierdoor worden percelen, die voorheen bij hevige regenval verzopen, ook geschikt voor de reizende bollenkraam." Over het algemeen gaat het peil niet omlaag, vertelt de projectleider. Wel wordt het peil hier en daar met tien of twintig centimeter aangepast. Het belangrijkste is dat ook bij hevige regenval het huidige waterpeil kan worden gehandhaafd, legt hij uit.

Begin 2005 moet het werk in het 1900 ha tellende gebied klaar zijn. De totale landinrichting De Gouw omvat 6600 ha, waarvan naar schatting een derde deel van eigenaar verandert. Afgelopen jaar is het eerste deel van de landinrichting, het gebied De lage Hoek, uitgevoerd. Volgend jaar is het derde en laatste deel, Sijbekarspel- wadway, aan de beurt. (Bron: WLTO)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl