Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 12 Maart 2004 Landbouw witte vlek op ontwikkelingskaart Noord-Holland-Noord

De provincie Noord-Holland wil niet nauwkeurig vastleggen wat de consequenties voor de agrarische sector zijn van het Ontwikkelingsbeeld Noord-Holland Noord. Dat zei landbouwgedeputeerde Hans Schipper vorige week woensdag tijdens de oprichtingsvergadering van de nieuwe WLTO-afdeling Kennemerland in Limmen.

Dit was tegen het zere been van de WLTO. De land- en tuinbouworganisatie wil juist dat Provinciale Staten gebruikmaakt van een zogeheten beleidskaart voor de landbouw. Daarop staat in rood, groen of blauw per gebied aangegeven welke functies er zijn toegestaan. Rood staat voor bebouwing en industrie, groen voor landbouw en natuur en blauw voor water.

Volgens Schipper moet er in het Ontwikkelingsbeeld voldoende ruimte zijn voor creativiteit en heeft hij daarom geen behoefte aan de beleidskaart. De WLTO is echter een hele andere mening toegedaan. "Pas met het opnemen van zo'n beleidskaart ontstaat er een evenwichtig streekplan met zowel aandacht voor verstedelijking als voor de 'groene' functies zoals landbouw", aldus beleidsmedewerker Ard Mooij.

Mooij verbaasde zich over de uitspraken van de gedeputeerde. "Als de beleidskaart er niet komt, wordt de landbouw met een serieus probleem geconfronteerd. Dan zal de kaart die sturing geeft aan de ontwikkeling van rode functies ook moeten worden gebruikt voor de ontwikkeling van de landbouw. En daar is deze kaart niet geschikt voor."

Mooij was het ook niet eens met de opmerking van Schipper dat het aanwijzen van zogenoemde 'uitsluitingsgebieden' goed nieuws is voor Kennemerland. "Er mag dan wel geen verstedelijking in het gebied plaatsvinden, maar het betekent allerminst dat de landbouw zich in deze regio kan ontwikkelen. En dat is absoluut niet wenselijk." (Bron: WLTO)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl