Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 11 Mei 2004 Verplicht certificaat natuursteenbedrijven vervalt

Bedrijven die in de natuursteensector actief zijn hoeven niet langer een certificaat te hebben voor het werken met zandsteen. De ministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Rutte van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ingestemd met deze wijziging van het Arbeidsomstandighedenbesluit.

Een certificaat was nodig omdat bij het werken met zandsteen kwartsstof vrij kan komen, dat schadelijk is voor de gezondheid. In de praktijk blijkt dat maar weinig bedrijven in de sector met zandsteen werken. Waar dit gebeurt nemen bedrijven maatregelen om werknemers te beschermen. Overige arboregels blijven voor deze sector gewoon van kracht.

De ministerraad heeft ermee ingestemd dat het ontwerpbesluit voor advies aan de Raad van State zal worden gezonden. De tekst van het besluit wordt openbaar bij publicatie in het Staatsblad. (bron: Min. SZW)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl