Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 12 Mei 2004 Arbeidsinspectie controleert koelinstallaties bij bedrijven

De Arbeidsinspectie houdt in mei en juni controles bij bedrijven met koelinstallaties met het koelmiddel ammoniak. Ammoniak is een giftige en brandbare stof. Het inademen van ammoniakdamp kan leiden tot ademhalingsproblemen en zelfs verstikking. Contact met ammoniak als vloeistof heeft brandwonden tot gevolg. Ammoniakkoelinstallaties moeten daarom aan veiligheidseisen voldoen om risico's voor werknemers en omwonenden te verkleinen.

De Arbeidsinspectie zal tijdens de controles nagaan of bedrijven voldoen aan deze eisen. Er zal aandacht worden besteed aan onderhoud, keuringen, gebruik en toezicht van de ammoniakkoelinstallatie en technische en organisatorische veiligheidsmaatregelen in de bedrijven.

De branches waarin inspecties worden uitgevoerd zijn onder andere vleesverwerkende bedrijven, voedingsmiddelenindustrie, ijsbanen en bierbrouwerijen. Er zullen ongeveer 50 bedrijven met een ammoniakkoelinstallatie worden bezocht. In totaal zijn het er naar schatting achthonderd. (bron: Min. SZW)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl