Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 10 Juni 2004 Roadshow ondernemerschap en onderwijs op 16 juni 2004

Op 16 juni aanstaande wordt tijdens een diner in het KPN-gebouw te Voorburg de aftrap gegeven voor de roadshow "Ondernemerschap en onderwijs". Deze roadshow wordt georganiseerd in opdracht van de ministeries van Economische Zaken en Onderwijs om het onderwijs kennis te laten maken met ondernemerschap en ondernemers.

Stimuleren ondernemerschap

Het Ministerie van EZ en het Ministerie van OCW vinden dat te weinig mensen kiezen voor het ondernemerschap. Het ontbreekt aan ondernemingszin, maar ook aan de vaardigheden die nodig zijn voor ondernemerschap.

Het kabinet wil daarom de ondernemersgeest in ons land stimuleren, onder meer via het onderwijs. Dat is nodig: slechts 20% van de ondernemers in ons land geeft aan via het onderwijs voorbereid te zijn op het ondernemerschap.

SenterNovem organiseert daarom een reeks van regionale roadshows voor het middelbaar en hoger beroepsonderwijs.

Delen van ervaringen

Tijdens een diner zullen ondernemers, studenten en docenten kennis en ervaringen kunnen delen over ondernemerschap. Staatssecretaris Karien van Gennip zal de plannen van EZ ten aanzien van ondernemerschap in het onderwijs toelichten en Duncan Stutterheim (oprichter van ID&T) zal zijn ervaringen met u delen.

Op de informatiemarkt kunt u advies inwinnen over subsidies en programma's, informatie krijgen over de R16;best practicesR17; van de Subsidieregeling ondernemerschap en onderwijs en kennis maken met studentondernemingen.

U komt toch ook?

Staatssecretaris Karien van Gennip nodigt u van harte uit om deel te nemen aan deze kick-off. Voor meer informatie en/of aanmeldingen kunt u contact opnemen met de afdeling Scholing & Arbeidsmarkt van SenterNovem, telefoonnummer (070) 373 53 62.

Meer informatie: www.lerenondernemen.nl. (Bron: KvK)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl