Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 22 Juni 2004 PPO heeft speciale roettoets voor hyacint ontwikkeld

Veel partijen hyacintenbollen worden standaard ontsmet tegen roet, omdat in het verleden veel aantasting voorkwam. Ook worden kleine maten en weinig gevoelige cultivars soms uit voorzorg meebehandeld. Bovendien worden soms partijen ontsmet terwijl er geen besmetting in de partij of op het bedrijf aanwezig is.

Om zeker te zijn van de noodzaak van een ontsmettingsbehandeling heeft PPO een speciale roettoets voor hyacint ontwikkeld, die uitgevoerd kan worden op monsters van partijen waar men twijfels over heeft. Op deze manier kan de toets onnodig ontsmetten voorkomen en daarmee de kans op onder andere witsnot en leeglopers te voorkomen.

Op de website van PPO kunt u meer informatie vinden over het nemen van een monster, hoe u een roettoets kunt aanvragen en hoe u aan de hand van de toetsuitslag kunt beslissen over een eventuele ontsmetting. (Bron: PPO)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl