Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 05 Juli 2004 Gedeputeerde Schipper bezoekt agribusinessbedrijven op 8 juli

Op donderdagmiddag 8 juli aanstaande brengt gedeputeerde Hans Schipper een bezoek aan twee agribusinessbedrijven Hiemstra en Daalimpex in de Wieringermeer en Tuitjenhorn. Hij doet dit nadat minister Veerman 's morgens de 1e paal heeft geslagen van de bouw van een nieuw agrologistiek centrum van de firma Hiemstra en ZON (CoŲperatieve Veiling Zuidoost Nederland). Een project waarvoor de provincie 70.000 euro voor beschikbaar heeft gesteld.

Schipper wil met zijn bezoek in de praktijk zien wat er binnen de handel, afzet en transport van landbouwprodukten mogelijk is. Beide bedrijven zijn zeer innovatief bezig en proberen door samenwerking en slimme productie en verwerkingstechnieken zo efficiŽnt mogelijk te werken. Door concentratie van handel en distributie is veel toegevoegde waarde te behalen. Meestal betekent dit ook afname in het transport van en naar binnen- en buitenland.

Het familiebedrijf Hiemstra richt zich op grootschalige teelt en levering van verse groente aan het grootwinkelbedrijf. De groente wordt al verkocht op het moment dat het nog geteeld moet worden. Hiemstra is de samenwerking aangegaan met ZON, een groente- en sierteeltveiling in Limburg, die ook kansen ziet in Noord-Holland. Door samenwerking kunnen ze grotere massa's aanbieden en daardoor beter concurreren op de Europese markt. Hiemstra start met de bouw van een nieuw agrologistiek centrum. In dit verwerkingscentrum kunnen telers hun producten aanbieden die geoogst en verpakt zijn op het land. Koeling en orderverwerking vindt plaats op het centrum waarna het per vrachtwagen vervoerd wordt naar de retailers.

Daalimpex in is een bedrijf dat het gehele traject verzorgt van voortransport, opslag en natransport van landbouwproducten. Naast de handel in aardappelen en groenten houden zij zich ook bezig met het koelen en vriezen van im- en exportproducten. Zo importeren zij vanuit Tuitjehorn samen met een andere importeur jaarlijks de gehele oogst vroege aardappelen uit Malta.

Na afloop van het bedrijvenbezoek geeft Hans Schipper aan hoe wat hij gezien heeft aansluit op het beleid van de provincie zoals dat is verwoord in de Agenda Landbouw 2004 - 2007.

Programma:

13.15 uur
Ontvangst in de tent op de bouwlocatie van de firma Hiemstra B.V.
13.30 uur
Het bekijken op het land naar het oogsten van ijsbergsla. Vervolgens per auto naar Havenkade 19, Middenmeer voor het bekijken van de verwerking van de ijsbergsla. Aansluitend koffie en een speech van de heer Hiemstra met mogelijkheid tot het stellen van vragen.
14.30 uur
Rijden van Hiemstra naar Daalimpex
15.00 uur
Bezoek aan Daalimpex. Ontvangst met koffie en een diapresentatie. Vervolgens een rondleiding en uitleg over de nieuwbouwplannen. Als afsluiting een speech van Hans Schipper.
15.45 uur
Hans Schipper sluit het werkbezoek met een korte speech. Hij legt hierin de link tussen wat hij gezien en gehoord heeft die middag en het beleid van de provincie zoals verwoord in de Landbouwagenda 2004 - 2007.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl