Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 09 November 2004 Stages vergroten kansen van werkloze jongeren op arbeidsmarkt

Jongeren tot 23 jaar die een werkloosheidsuitkering hebben, mogen bij wijze van experiment stage lopen met behoud van de uitkering. Het gaat hierbij om Jongeren Ontwikkelings- en ervaringsPlaatsen, de zogeheten JOP-stages. Deze stage moet de kansen van de jongeren op de arbeidsmarkt vergroten en kennis en vaardigheden instandhouden. De ministerraad heeft met dit experiment ingestemd op voorstel van minister De Geus en staatssecretaris Van Hoof van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Bij een JOP-stage, die maximaal drie maanden duurt, moet minimaal twaalf uur per week worden gewerkt. Een jongere met een WW-uitkeringen mag twee keer per jaar stage lopen met behoud van de uitkering. De werkgever mag de jongere een bonus van 450 euro betalen. Deze bonus wordt niet verrekend met de uitkering.

Aanleiding voor het experiment zijn positieve ervaringen met de JOP-stage voor jongeren met een bijstandsuitkering. De stages zijn een initiatief van de werkgeversorganisatie VNO-NCW in samenwerking met de Taskforce Jeugd- werkloosheid die opgericht is ter bestrijding van de jeugdwerkloosheid.

De ministerraad heeft ermee ingestemd dat het ontwerpbesluit voor advies aan de Raad van State zal worden gezonden. De tekst van het besluit wordt openbaar bij publicatie in het Staatsblad. De regeling gaat begin 2005 in. Het UWV kan nu alvast beginnen met het selecteren van jongeren die voor een JOP-stage in aanmerking komen. Het experiment duurt tot 1 januari 2007. (bron: Min. SZW)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl