Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 23 November 2004 Gemeenteraad Den Helder besluit horecasluitingstijden te wijzigen

Maandag 8 november heeft de gemeenteraad besloten de glijdende sluitingstijden voor de horeca los te laten. Sinds begin dit jaar gelden deze sluitingstijden voor alle café's in de binnenstad. De regel houdt in dat niemand meer na 02.00 uur een (ander) café mag betreden en dat om uiterlijk 04.00 uur iedereen de zaak moet hebben verlaten. In haar vergadering van vorige week heeft de raad nu besloten dit systeem niet meer te willen en de sluitingstijden vrij te geven. Dat houdt in dat ieder café zelf mag bepalen hoe laat het wil sluiten, en ook dat iedereen tot die tijd gewoon naar een (ander) café kan gaan.

Oude regeling geldt nog!

De glijdende sluitingstijden zijn onderdeel van het horecaconvenant dat de gemeente heeft gesloten met politie, horeca en Openbaar Ministerie. Het is moeilijk te zeggen wat de gevolgen van dit besluit zijn voor de openbare orde en veiligheid in het uitgaanscentrum. Daarom gaat de gemeente eerst overleggen met de partners van het horecaconvenant over de gevolgen van dit besluit. Dit betekent dat de vrije sluitingstijdenregeling nog niet geldt!

Voorlopig geldt nog steeds de regeling van de glijdende tijden. U mag op donderdag, vrijdag en zaterdag na 02.00 uur niet meer naar een (ander) café. En om 04.00 uur moet u uiterlijk de zaak hebben verlaten. Zodra bekend is wanneer de nieuwe regeling ingaat, kunt u hierover meer lezen in Stadsnieuws. We verwachten dat dit ruim voor het eind van dit jaar is. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl