Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 01 December 2004 Provincie zet familiebedrijven in de spotlights

De provincie Noord-Holland heeft € 125.700 beschikbaar gesteld voor het Midden en Klein Bedrijf. Met dit bedrag is een coachingsprogramma opgezet voor opvolgers binnen familiebedrijven. Doel achter deze regeling is familiebedrijven en de werkgelegenheid die zij genereren te behouden. Gedeputeerde Hans Schipper heeft gistermiddag één van de deelnemers aan dit coachingsprogramma bezocht.

In Noord-Holland zijn familiebedrijven een continue factor in de economie. Deze bedrijven bestaan over het algemeen langer dan dertig jaar en zijn goed voor 50 % van de werkgelegenheid. Er schuilt echter een groot probleem achter deze continue factor, de opvolging is vaak lastig te regelen. De provincie heeft daarom in samenwerking met de gemeenten Haarlem, Hoorn, Zaanstad en de Kop van Noord-Holland een coachingsprogramma opgezet. Daarin worden de beoogde opvolgers van het bedrijf begeleid bij hun nieuwe werkzaamheden.

Dit najaar zijn de eerste deelnemers aan dit programma begonnen. Gedeputeerde Schipper wilde uit eerst hand de ervaringen horen. Hij is hiervoor op bezoek gegaan bij de firma Brink & van Keulen, een Oud-Holandse kopergieterij. Sabine Brink gaat haar vader opvolgen in het bedrijf en is deelnemer aan het coachingsprogramma. Zij ervaart de directe coaching als zeer leerzaam en kan de praktijkgerichte tips goed gebruiken in het eigen bedrijf. Daarnaast stimuleert het contact met de andere deelnemers het eigen leerproces en komen de ervaringen vaak overeen.

Brink & van Keulen is een goed voorbeeld voor de problemen waar sommige familiebedrijven mee te maken krijgen. In de Kopergieterij wordt een oude ambacht beoefend, die je nog maar weinig in Nederland tegenkomt. Ervaren mensen zijn er bijna niet waardoor de productiewijze werkende wijs aangeleerd moet worden aan nieuwe medewerkers. Continuïteit is daarom altijd een punt van aandacht binnen deze firma.

In het coachingsprogramma krijgen deelnemers anderhalf jaar begeleiding bij hun werkzaamheden. De provincie en gemeenten hebben als doelstelling dat minimaal 90 bedrijven aan het programma zullen deelnemen. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via www.coachingnoordholland.nl. (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl