Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 06 December 2004 Keurmerk voor InnoVfoam

Het jonge bedrijf InnoVfoam B.V. in Anna Paulowna heeft recentelijk het felbegeerde Duitse verzekeringskeurmerk gekregen voor vier verschillende typen schuimmengers die gebruikt worden in vaste sprinklerinstallaties ter beveiliging van magazijnen voor brandbare producten. Met dit productkeurmerk kan de Duitse en Oostenrijkse markt vanuit de Kop van Noord-Holland intensief bewerkt worden. Zelfs de Nederlandse sprinklermarkt is beter toegankelijk met het Duitse VdS keurmerk.

In mei vorig jaar heeft InnoVfoam B.V. met ondermeer gelden van het STEP Innovatiefonds Midden- en Kleinbedrijf Kop van Noord-Holland, een start kunnen maken met het verder ontwikkelen en het op de mark zetten van stationaire schuimblussystemen. Deze systemen zoals bluskanonnen, schuimmakers en schuimmengers, zijn geschikt voor de offshore, scheepvaart en sprinklerinstallaties. Brandweervoertuigen kunnen ook voorzien worden van deze systemen want blusschuim is nodig om branden die niet met water bestreden kunnen worden, te blussen zoals brandende chemicaliën en kunststoffen.

Groei export

De Duitse markt is groot. Automobielfabrikanten maken namelijk veel gebruik van zelfstandige toeleveranciers die allemaal moeten voldoen aan de strenge veiligheidseisen die gelden voor het verwerken en opslaan van kunststof. Dit soort bedrijven zijn verplicht om als brandbeveiligingsysteem een vaste sprinklerinstallatie met schuimbijmenging te laten installeren. InnoVfoam B.V. heeft deze specifieke technologie in huis en ontwerpt systemen op maat. Met het VdS-Anerkennung op zak verwacht men dat de export naar Duitsland en Oostenrijk snel verder zal groeien.

InnoVfoam B.V. heeft tot nu toe behalve Nederland, Duitsland en Oostenrijk zijn producten ook kunnen verkopen in België, Letland, Polen, Hongarije, Slovenië, Slowakije en Zwitserland.

InnoVfoam B.V. is nu bezig met het verkrijgen van het VdS certificaat op speciale schuimpompen die ook in de stationaire installaties gebruikt worden.

STEP

STEP, het Innovatiefonds Midden- en Kleinbedrijf Kop van Noord-Holland, is een samenwerkingsverband tussen de Rabobanken in de Kop, provincie Noord-Holland en Kop & Munt. Het is voor de regio belangrijk om innovatieve initiatieven te ondersteunen. Innovatie kost geld, risicogeld want een uitvinding is lang niet altijd succesvol. In economisch zwakkere tijden zijn er weinig financiële middelen voor innovatie beschikbaar. Toch is productontwikkeling noodzakelijk om als bedrijf te overleven. STEP kan helpen met het verstrekken van een achtergestelde lening van maximaal € 50.000. Als een ondernemer een goed plan voor innovatie op tafel legt dan zal het fonds na een gedegen controle het gewenste bedrag lenen. Innovatie kan werkgelegenheid opleveren en dat is het ultieme doel van het regionaal economisch stimuleringsprogramma Kop & Munt.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Mw. Vera van Vuuren, projectmanager Kop & Munt, tel. 0223 66 13 73
Dhr. Koekkoek, commercieel directeur InnoVfoam B.V., 06 52 62 27 28
www.innovfoam.com

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl