Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 26 Januari 2005 Steun voor jonge boeren eerder dan verwacht

Minister Veerman heeft bekend gemaakt dat de steunmaatregel voor jonge boeren eerder als verwacht van start gaat. Jonge boeren die het bedrijf net hebben overgenomen, kunnen rekenen op een maximale steun van €20.000,- euro voor een investering in hun bedrijf, zodat zij in de toekomst sterker staan.

Het NAJK benadrukte vorige week nog in een gesprek met de minister het belang van zo vroeg mogelijke inwerkstelling van de steunmaatregel, liefst voor half 2005. Nu worden er op het ministerie van LNV gelijk spijkers met koppen geslagen en gaat de eerste aanvraag periode waarschijnlijk al in april 2005 open. Na jarenlang onderhandelen door het NAJK, om deze belofte van jaren geleden uit te voeren, heeft het ministerie en de minister van LNV nu laten zien waar zij voor staat!

Mensen die in aanmerking willen komen, moeten jonger zijn als 40 jaar, het bedrijf in de afgelopen 3 jaar hebben overgenomen en niet meer als 60% balanswaarde eigen vermogen hebben. Ook moet men duidelijk aangeven waarom men deze investering doet in een investeringsplan en er moet sprake te zijn van een lening die is afgesloten met het oog op de investering. Verder kunnen alleen investeringen die nog moeten worden uitgevoerd in aanmerking komen voor de steun, met een maximum bedrag bij de aanvraag van €100.000,- euro, hiervoor krijgt men dan 20% als steun. Waarneer de regeling wordt overschreven, zal er een loting plaatsvinden.

Het NAJK kan zich goed vinden in de invulling van de steunmaatregel. Het is vooral van belang dat startende boeren, die veelal zwaar gefinancierd zijn, een stimulans krijgen om te investeren, zodat er ontwikkelde bedrijven met toekomstperspectief blijven bestaan, waarbij de ruimte aanwezig is om in te spelen op eventuele wensen van de markt. Belangrijk is de mogelijkheid tot investeringen in de drie bedrijfsrichtingen die de minister voorziet in de toekomst, namelijk groter, beter of anders. (Bron: BloembollenVisie)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl