Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 01 Februari 2005 Meldlijn open voor tips over sociale fraude door bedrijven

Ondernemers kunnen vanaf 31 januari anoniem een meldlijn bellen met tips over bedrijven die sociale fraude plegen. Het gaat bijvoorbeeld om het inschakelen van illegale werknemers en ontduiking van premies. De naam van de meldlijn is Meld Misdaad Anoniem. Burgers kunnen daar hun meldingen over ernstige misdaden al langer kwijt; nu kunnen dus ook bedrijven bellen met tips over sociale fraude. De Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (SIOD) heeft hierover met de meldlijn een overeenkomst gesloten.

Ondernemers kunnen ook meldingen doorgeven over fraude met subsidies en uitkeringsfraude. Verder zijn tips welkom over het gebruik van valse identiteitsbewijzen en sofinummers.

Bonafide ondernemingen hebben te lijden onder concurrentie van kwaadwillende bedrijven. Dit kan zelfs faillissementen tot gevolg hebben. Dat is reden voor de SIOD om fraude fel te bestrijden. Een andere reden is dat misbruik van uitkeringen een zware last vormt voor de economie. Door de aanpak van fraude moeten sociale uitkeringen betaalbaar blijven.

Het nummer van Meld Misdaad Anoniem is 0800 -7000. De SIOD rekent op 100 tot 200 bruikbare tips per jaar. (Bron: MKB Noordwest Holland)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl