Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 11 Februari 2005 Voorlichting moet gebruik van verlofmogelijkheden uit Wet arbeid en zorg verbeteren

De mogelijkheden die de Wet arbeid en zorg aan werknemers biedt om verlof op te nemen, zijn nog niet voldoende bekend. Ze worden daardoor ook onvoldoende gebruikt. Het kabinet hoopt door middel van voorlichting de werking van de wet te verbeteren. Dit staat in het kabinetsstandpunt over de evaluatie van de Wet arbeid en zorg waarmee de ministerraad op voorstel van minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, minister Donner van Justitie en minister Remkes van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft ingestemd.

In de Wet arbeid en zorg is het recht op verlof geregeld en in sommige gevallen ook de betaling van het verlof. Het gaat onder andere om zwangerschaps- en bevallingsverlof, kraamverlof, ouderschapsverlof, kortdurend zorgverlof, calamiteitenverlof en - als de Eerste Kamer ermee instemt - straks ook langdurend zorgverlof. Doordat werknemers recht hebben om in bepaalde situaties verlof op te nemen, wordt het eenvoudiger om arbeid en zorg te combineren.

Het kabinet is positief over de wet die nu ruim drie jaar van kracht is. Er blijkt onder werknemers een grote behoefte te zijn aan verlof voor acute zorgsituaties. De Wet arbeid en zorg komt hieraan tegemoet. Bovendien biedt de wet een richtlijn aan werkgevers en werknemers als ze afspraken willen maken over het vrijmaken van tijd voor zorg. (bron: Min. SZW)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl