Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 14 Februari 2005 Hoge boete bij bloemenhandel wegens illegale arbeid

Naar aanleiding van een controle van de week samen met regiopolitie Amsterdam-Amstelland gaat de Arbeidsinspectie een fikse boete opmaken tegen een bloemenhandelaar in Aalsmeer wegens illegale arbeid. Bij de handelaar waren achttien Polen aan het werk waarvoor hij geen werkvergunning had aangevraagd.

Poolse werknemers mogen vrij in Nederland verblijven maar ze kunnen alleen aan de slag als hun werkgever voor hen een werkvergunning heeft. De boete van de Arbeidsinspectie bedraagt 8.000 euro per illegale werknemer. De totale boete voor de handelaar bedraagt dus bijna 150.000 euro. Namens de regiopolitie was het wijkteam Aalsmeer bij de actie betrokken.

De Arbeidsinspectie deelt sinds 1 januari boetes uit om illegale arbeid te bestrijden. Voor die tijd maakte de dienst proces-verbaal op, maar het duurde dan vaak langere tijd voor de werkgever door de rechter werd bestraft. Nu geldt een lik-op-stukbeleid. Bovendien zijn de boetes sinds begin dit jaar verhoogd: van circa 900 euro naar 8.000 euro per illegale werknemer.

De overheid controleert scherp omdat illegale werknemers de plaats innemen van mensen die wel in Nederland mogen werken. Hierdoor wordt onnodig een beroep gedaan op uitkeringen. Bovendien is illegale arbeid goedkoop, zodat sprake is van oneerlijke concurrentie ten opzichte van bonafide werkgevers. (bron: Min. SZW)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl