Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 30 Maart 2005 Zomersluitingstijden horeca gemeente Texel vanaf 1 april

Op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) geldt vanaf 1 april 2005 de zomersluitingsregeling voor horecabedrijven.

Proef

Naar aanleiding van de evaluatie van het seizoen 2004 is besloten een proef te houden met een gewijzigde regeling. Het tijdstip waarop bezoekers nog toegang kunnen krijgen tot een horecabedrijf verschuift van 02.00 naar 02.30 uur en valt samen met het einde van de exploitatie (sluiting tap). Het sluitingstijdstip van de cafťs blijft 03.00 uur.

Regeling

Op grond van de APV en een besluit van de burgemeester geldt van 1 april t/m 31 oktober 2005 de volgende regeling:

Achtergrond

Tot de proef is besloten omdat op basis van ervaringen van politie, horecaondernemers en bezoekers van horecabedrijven het tijdstip van 02.00 uur waarop geen bezoekers meer mogen worden toegelaten tot een horecabedrijf tot problemen leidt. Bij bezoekers van horecabedrijven bleek hierover onbekendheid en onbegrip te bestaan, wat een nadelig effect kan leiden op de openbare orde in de horecaconcentratiegebieden en de directe omgeving daarvan. Van het nu laten samenvallen van het tijdstip waarop geen bezoekers meer mogen worden toegelaten tot een horecabedrijf en de exploitatie feitelijk wordt gestopt, wordt een positief effect verwacht.

Voorwaarden

De proef geldt voor alle horecabedrijven op Texel waarvoor een geldige drank- en horecavergunning is verleend. Voor horecabedrijven zonder drank- en horecavergunning zijn er geen wijzigingen.

De proef wordt terstond beŽindigd indien als gevolg ervan de openbare orde ernstig wordt verstoord, andere onvoorziene omstandigheden dit nodig maken of de sluitingstijdenregeling onvoldoende wordt nageleefd. Na afloop van het seizoen wordt de proef geŽvalueerd en zal de gemeenteraad besluiten of de regeling permanent wordt.

Nadere informatie is te verkrijgen bij de heer Rom van Schaik of de heer Marc Oosterdijk, bereikbaar via telefoonnummer (0222) 36 21 51 of 36 22 47. (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl