Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 07 April 2005 Nieuwe regels door nieuwe drank- en horecaverordening Den Helder

Sinds kort geldt in onze gemeente de Drank- en horecaverordening 2005 Den Helder. Op 30 maart heeft de gemeenteraad namelijk de oude verordening ingetrokken en een nieuwe vastgesteld. In de nieuwe verordening zijn een aantal zaken veranderd. Zo hebben ondernemers van 'droge' horecazaken nu een 'vergunning alcoholvrije dranken' nodig.

Voorheen heette dit 'verlof alcoholvrije dranken'. Om deze vergunning te verkrijgen moeten de bedrijven (ondernemers) voldoen aan bepaalde inrichtingseisen zoals oppervlakte hoogte, toiletten e.d. Bovendien gelden voor ondernemers en leidinggevenden eisen die zijn gesteld in het Besluit eisen zedelijk gedrag Drank- en Horecawet.

Wat ook is veranderd, is het beleid voor het schenken van sterke dranken in bepaalde inrichtingen. Volgens de oude verordening was het verboden sterke dranken te schenken in snackbars, onderwijs-, jeugd- en sportinstellingen, wachtruimtes voor passagiers van een openbaar vervoersbedrijf en inrichtingen op een kampeer- of caravanterrein. In deze inrichtingen mocht alleen zwak-alcoholhoudende drank zoals bier en wijn worden geschonken.

In de nieuwe verordening staat dit verbod niet meer. De Drank- en Horecawet geeft namelijk voldoende regels voor wat betreft het verstrekken van alcohol. In deze wet is geregeld dat ondernemers geen alcoholhoudende dranken mogen verkopen aan jongeren tot en met 15 jaar. Verder mag aan jongeren van 16 en 17 jaar alleen maar zwak-alcoholhoudende dranken worden verkocht. Sterke drank mag alleen worden verstrekt aan mensen van 18 jaar of ouder.

De regels in de Drank- en Horecawet gelden niet alleen voor de ondernemers van café's en restaurants, maar ook voor de exploitanten van horeca-activiteiten in buurthuizen, scholen, sportkantines, slijterijen en winkels. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl