Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 26 Mei 2005 Kabinet besluit tot vereenvoudiging arbeidstijdenwet

De ministerraad zal op voorstel van minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de Arbeidstijdenwet aanzienlijk vereenvoudigen. Het kabinet zal daarbij gebruik maken van het advies van de SER over vereenvoudiging van de Arbeidstijdenwet van 18 februari 2005. De voorstellen hebben betrekking op minimumrusttijden, zondagsarbeid, maximumarbeidstijden, nachtdiensten, pauze en beschikbaarheid.

Op onderdelen zal het kabinet de SER-voorstellen nog nader beoordelen. Dit geldt onder meer voor het toezicht op de naleving. De SER wil de controle voor de meeste normen in handen van de Arbeidsinspectie leggen. Het kabinet ziet een grotere rol weggelegd voor werknemers en werkgevers.

Het kabinet is voornemens het wetsvoorstel nog dit jaar bij het parlement in te dienen. Overigens is in de Europese Unie ook nog discussie over richtlijnen op het terrein van arbeidstijden. Het kabinet zal dit betrekken bij de wetsvoorstellen. (bron: Min. SZW)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl