Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 02 Juni 2005 Open dag Innoventis vrijdag 3 juni

Op 3 juni houdt Innoventis van 10.00 tot 17.00 uur open dag op hun proeftuin te Breezand. Er is een groot scala aan proeven in tulpen, irissen, hyacinten, Muscari, Allium, Fritillaria en narcissen te zien. Aangezien de vuurdruk is dit jaar hoog geweest vanwege de natte weersomstandigheden zijn er grote verschillen waarneembaar in de vuurproeven. In een van de twee vuurproeven zijn fabrikanten met eigen schema’s vertegenwoordigd. Ook is een vuurproef uitgevoerd met alternatieve schema’s.

In tulpen, irissen, allium en muscari zijn onkruidbestrijdingsproeven uitgevoerd, waarbij grote verschillen zijn waar te nemen. In alle onkruidbestrijdingsproeven is een leeg bed met onkruid ingezaaid om goed zichtbaar te maken wat de middelen doen. Er is ook gewerkt met experimentele middelen. Verder zijn er diverse bemestingsproeven.

Bij kookproeven in de lelies van vorig jaar kwamen grote opbrengstverschillen naar voren in kookbaden met verschillende zuurstofgehaltes. Soortgelijke proeven zijn dit jaar uitgevoerd in narcissen, irissen en muscari´s. Ook daarvan zijn de resultaten te zien. Tevens is een aantal proeven opgezet ter screening van bepaalde behandelingen op het gebied van koken en bolontsmetting, waarbij gekeken wordt naar nieuwe toepassingen voor de toekomst. (Bron: BloembollenVisie)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl