Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 02 Juni 2005 Inspectiediensten controleren vervoer gevaarlijke stoffen

De Arbeidsinspectie en de Inspectie Verkeer en Waterstaat gaan de komende maanden gezamenlijk controleren bij vervoerders van vloeibare chemicalien. Uit eerder onderzoek bleek dat deze bedrijven met name de regels voor arbeids- en rusttijden niet goed naleven. Bij het vervoer van gevaarlijke stoffen kan dit ernstige risico s opleveren. De inspecties richten zich op het vervoer van vloeibare chemicalien per tankauto en tankcontainer.

De inspecties worden door de diensten gezamenlijk uitgevoerd om de administratieve lastendruk en het aantal inspecties voor werkgevers zoveel mogelijk te beperken. Naast controles onderweg worden ook bedrijven bezocht. Verder wordt geinspecteerd op laad- en losplaatsen van vloeibare chemicalien.

De controles hebben betrekking op de naleving van de Arbeidstijdenwet, de Wet vervoer gevaarlijke stoffen en de Arbowet. Onder meer wordt nagegaan of de regels voor rij- en rusttijden worden nageleefd, of werknemers op de hoogte zijn met noodprocedures en of zij gevaar lopen bij het laden en lossen. De controles richten zich vooral op bedrijven die in het verleden de regels voor rij- en rusttijden hebben overtreden. Ook worden bedrijven bezocht waar nog geen overtredingen zijn geconstateerd maar waar die op grond van een opgesteld profiel wel kunnen worden verwacht.

Bij overtredingen wordt direct opgetreden. Afhankelijk van de ernst hiervan volgt een waarschuwing, een boete of wordt het werk stilgelegd. Bedrijven die in overtreding zijn worden later opnieuw gecontroleerd. (bron: Min. SZW)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl